Onze diensten: wij voeren graag een waardetaxatie voor u uit

Van der Wal Expertisebureau voert waardetaxaties uit van auto’s, motoren en campers. Het kan hierbij gaan om zowel om old-timers en new-timers en voor verschillende doelen, zoals verzekeringen of verkoop- en aankooptransacties.

De kosten van een taxatie

De kosten van een waardetaxatie in Nederland bedragen € 150,- incl. BTW voor personenauto’s en motoren. Voor een camper bedragen de kosten € 175,- incl. BTW. Hiervoor komen wij bij u thuis om de auto, motor of camper te bekijken, en krijgt u een digitaal taxatierapport met foto’s voor uzelf en een digitaal taxatierapport met foto’s voor uw verzekering.

Het belang van taxeren

Het is van groot belang dat je een klassieker laat taxeren op het moment dat je een verzekering afsluit. Want alleen een verzekeringspolis op basis van een goede taxatie in combinatie met een taxatierapport verzekert je van een optimale dekking. Indien u uw voertuig casco (all risk) of wa-plus (beperkt casco) wilt verzekeren dan heeft u ook een taxatierapport nodig voor de verzekering.

Het taxatierapport.

Een taxatierapport dient om de waarde van je voertuig vast te leggen. Het vormt een erkenning van merk, type, uitvoering, bouwjaar en andere bijzonderheden die liefhebbers relevant achten.
Maar het zegt ook iets over de conditie, eventueel verbeterd door gedane investeringen. Een taxatierapport is van belang voor diverse doeleinden.

Geldigheidsduur.

Een taxatierapport heeft over het algemeen een geldigheidsduur van maximaal 36 maanden.
Het vaststellen van zo’n periode heeft vaak voordelen voor de eigenaar van het voertuig. Zo kunnen de leeftijd maar ook technische en/of optische verbeteringen voor een verhoging van de waarde zorgen.